У Мінську знайшли повішеним ще одного учасника акцій протесту

 

У лісопарку в Партизанському районі Мінська знайдено повішеним 28-річного Микиту Кривцова – учасника білоруських протестних акцій, який зник 12 серпня.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, тіло виявили 22 серпня.

Слідчий комітет Білорусі заявив, що смерть “не носить кримінального характеру” і не пов’язана “з подіями, що зараз відбуваються у країні”. В СК РБ заявляють також про відсутність “помітних пошкоджень” на тілі.

За словами слідчих, померлий “не притягувався до адміністративної відповідальності за участь у несанкціонованих заходах і не затримувався з цього приводу”. Як причину смерті припускають очікуване розлучення загиблого із дружиною.

Натомість білоруські ЗМІ мають відео, на якому Кривцов бере участь у протестах із національним прапором.

Востаннє телефон загиблого був ввімкнений біля Республіканського центру неврології та неврології, поруч із райвідділом міліції в Мінську.

Досі, за офіційними даними, під час протестів у Білорусі загиблими вважалися троє осіб. Водночас місцезнаходження кількадесят людей невідоме.

Читайте також:
“Не хотілося б, щоб щось вплинуло на відносини між нашими братськими народами”: Зеленський хоче діалогу між владою й суспільством Білорусі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна