У Києві встановили найбільший прапор України. ВІДЕО

 

З нагоди Дня Державного Прапора в Києві на спеціально спорудженій щоглі урочисто підняли найбільший стяг України.

На церемонії відкриття ввечері 22 серпня були присутні керівники міста, ветерани АТО/ООС, представники дипломатичного корпусу, культурні діячі, політики, громадськість.

Розмір полотнища прапора становить 16 х 24 метри, довжина флагштоку – майже 90 метрів.

“Ми піднімаємо найвищий і найбільший прапор України – один із головних символів держави. Український прапор сьогодні – це оберіг, із яким ідуть у бій наші захисники, відстоюючи незалежність і свободу нашої країни”, – сказав міський голова столиці Віталій Кличко.

Найбільший прапор України підняли на щоглу військові. Після чого Державний Гімн України заспівала переможниця “Євробачення-2016” Джамала.

Флагшток встановили звели на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України в Другій світовій війні”, неподалік від “Батьківщини-матері”.

Елементи підсвітки споруди встановлені таким чином, що побачити прапор можна буде в будь-який час доби ледь не з будь-якої точки міста.

Проєкт зі встановлення флагштока та прапора – благодійний, реалізований за кошти меценатів.

Нагадаємо, у 2018 році на Дніпром підняли найбільший над містами національний стяг – розміром 12 на 18 метрів.

Читайте також:
Рекордні прапори: над Дніпром – найбільший, на Позняках – найдовший

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна