Рекордні прапори: над Дніпром – найбільший, на Позняках – найдовший

 

У Дніпрі з нагоди Дня Державного Прапора України, 23 серпня, підняли найбільший над містами національний стяг – розміром 12 на 18 метрів.

Прапор майорить на найбільшому флагштоці, висота якого становить 72 метри.

Участь в урочистостях взяли президент України, голова Дніпропетровської ОДА, учасники АТО/ООС, жителі міста.

Прапор піднімав Данило Маковій, ліцеїст Київського військового ліцею імені Івана Богуна, чий батько загинув під час визволення Донбасу від бойовиків і російських військових.

За словами Петра Порошенка, цього року вперше за всю історію державний прапор 23 серпня підняли за участю керівництва держави не в столиці, а в Дніпрі. Це було організовано, тому що саме в Дніпрі померла ідея створення так званої “Новоросії”.

У Києві цього ж ранку розгорнули найдовший прапор в Україні.

Як повідомив “ТСН.Ранок”, стяг розгорнули з рулона, встановленого на авто, від станції метро “Позняки” до “Бориспільської”.  Його довжина – 2700 метрів.

Організатори акції розраховують, що велетенське полотнище потрапить до національної книги рекордів.

Після встановлення рекорду прапор розріжуть на маленькі знамена та роздадуть у держустанови, школи, дитсадки, організації.

Читайте також:
Парад Незалежності відкриють бойові прапори доби УНР. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна