Україна введе технічні обмеження, щоб запобігти паломництву до Умані, – Аваков

 

Україна запровадить технічні обмеження, які унеможливлять приїзд великої кількості паломників на святкування Рош га-Шана (єврейського Нового року) до Умані.

Про це в п’ятницю, 21 серпня, заявив міністр внутрішніх Арсен Аваков, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Зважаючи на коронавірус, щоби припинити будь-які спекуляції на тему щодо ситуації зі святкуванням єврейського Нового року в Умані – ми розуміємо всі ризики, які пов’язані з таким масовим святкуванням. На жаль, наразі не можемо собі дозволити такі ризики, тому буде введено технічні обмеження і по суті святкування, яким воно було у формі останніх років, не буде”, – сказав Аваков.

Він зазначив, що дипломати провели консультації з урядами де, звідки їде найбільше паломників.

Арсен Аваков також наголосив, що будуть знайдені механізми регулювання процесу для тих, хто не зважає на суспільні інтереси.

Як писала “Новинарня“, 17 серпня уряд підтримав рішення, ініційоване Міністерством внутрішніх справ, про обмеження на відвідування іноземцями Умані під час цьогорічного святкування Рош га-Шана.

Раніше  Ізраїль виступив проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу.

Щороку на Черкащину приїздить до 50 тисяч хасидів із різних країн, які протягом трьох днів святкують та проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця.

Читайте також:
Під час карантину в Умані нужденним українцям допомагають єврейські благодійники. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна