“Патон назавжди залишиться прикладом людини, яка не знайшла в собі сил та відповідальності піти з посади вчасно”

 

Тиміш Мартиненко-Кушлянський
фахівець з PR та комунікацій, політичний аналітик, громадський активіст, член Комісії з питань найменувань при Київському міському голові

(FB)

На 102-му році не стало академіка Бориса Патона – «вічного» президента Національної Академії наук та однієї з найбільш суперечливих постатей сучасності.

З одного боку – відомий і визнаний науковець, представник однієї з найбільш шанованих київських родин. А з іншого – уособлення радянської і пострадянської наукової номенклатури, людина відверто прорадянських переконань, яка у 1973 році брала участь у публічному цькуванні академіка Сахарова, а вже в наші часи послідовно підтримувала спочатку політику Леоніда Кучми, а згодом – Віктора Януковича. Окремо варто згадати і те, що незмінне управління Академії наук Борисом Патоном до сьогоднішнього дня так і не дозволило розпочати реформування НАНУ, практично заморозивши цю наукову організацію у її радянській формі на довгі 30 років.

Як-то кажуть, вчасно піти – це мистецтво. Особисто для мене Борис Євгенович назавжди залишиться прикладом людини, яка так і не знайшла у собі ані сил, ані відповідальності піти з посади вчасно.

Читайте також:
19.08.2020 101-річний Борис Патон більше не очолюватиме Академію наук України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна