Догляд за собакою для початківців ℗

 

Дуже часто діти просять придбати їм собачку, не усвідомлюючи складність догляду за твариною. Але часто і дорослі не розуміють всієї складності. Для початку треба підготувати саму квартиру до появи нового члена сім’ї. На підлозі не повинно бути дротів, прибираються дорогі меблі. Підготовку можна порівняти з приготуванням квартири для життя дитини.

Харчування та вигул

Одна з поширених помилок – їжа для щеняти з власного столу. Краще купити якісний корм для собак в ALLO, склад якого є правильно збалансованим поживними речовинами. Ні в якому разі не можна давати щеняті шоколад, ковбасу та інші продукти зі столу. Травна система собаки відрізняється від людської, тому ці продукти для них шкідливі, хоча цуценята і просять їх.

Чим більша порода, тим частіше і більше їй потрібно бувати на вулиці. Як мінімум, гуляти доведеться двічі на день (вранці і ввечері). Надворі великій собаці потрібно витратити енергію, побігати, і лише після цього можна повертатися додому. Маленькі породи просяться на руки вже через 10-15 хвилин активної прогулянки.

Дресирування – обов’язковий етап

Під дресируванням розуміють не комплекс команд, які домашній улюбленець повинен знати. Достатньо двох основних команд «до мене» і «не можна» («фу»). Якщо немає досвіду в дресируванні, то рекомендується найняти спеціаліста, котрий навчить собаку слухатися хазяїна. Особливого контролю потребують великі породи, які повинні добре знати команди від господаря і сумлінно виконувати їх. Тут без допомоги спеціаліста не обійтись.

Ветеринарний контроль і гігієна

Крім правильного харчування, важливий регулярний огляд ветеринара. На тварину заводиться спеціальний паспорт, де відмічаються проведенні щеплення. Звернення до спеціаліста потрібно не лише при проблемах зі здоров’ям, але і для профілактики 1-2 рази на рік.

Гігієнічні процедури – дуже відповідальний етап. Вони включають:

  • догляд за шерстю;
  • регулярне купання;
  • догляд за зубами;
  • догляд за кігтями.

Породи з довгою шерстю розчісують раз на 2-3 дні, спостерігаючи за станом і кольором шкіри. Купання собаки проводять по мірі необхідності, для миття застосовуються спеціальні шампуні. Звичайні миючі засоби (мило, шампунь) можуть викликати подразнення.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна