Від початку перемир’я окупанти не застосовували важке озброєння, – СЦКК

 

Протягом трьох тижнів, від початку дії перемир’я на Донбасі, російські окупанти не застосовували важке озброєння.

Про це в понеділок, 17 серпня, інформує пресцентр штабу ООС із посиланням на українську сторону СЦКК.

“Упродовж трьох тижнів, відколи вступив в дію режим тиші, не було бойових втрат та поранень. За даними наших спостерігачів, лише на деяких ділянках відмічалися поодинокі неприцільні постріли з боку НЗФ ОРДЛО, здебільшого зі стрілецької зброї. За увесь цей період жодного разу не зафіксовано застосування противником важкого озброєння. У деяких випадках незаконні збройні формування ОРДЛО за підтримки Російської Федерації вдаються до інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів, що є також порушенням існуючих домовленостей”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
“Уже прицільні, а не провокативні”: бійці ЗСУ показали відео обстрілу під Горлівкою

За даними СЦКК, найбільш провокативні факти покращення інженерного обладнання противником зі спробою просування у бік опорних пунктів Об’єднаних сил зафіксовано поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Золоте-5, Широка Балка та Ужівка у бік українських позицій біля Хутора Вільний, Новгородське та Водяне.

Про усі провокації з боку російських окупантів українська сторона СЦКК щоденно інформує СММ ОБСЄ.

Водночас українська сторона СЦКК наголошує, що від 27 липня, з моменту вступу у дію “режиму тиші”, не було жодного факту порушення з боку підрозділів Об’єднаних сил.

“Українські воїни повною мірою дотримуються всеосяжного режиму припинення вогню, тим самим формують необхідні передумови з просування мирного процесу”, – зазначили в СЦКК.

Читайте також:
Після порушення “перемир’я” Україна може вимагати повернення Росії в СЦКК, – Гармаш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна