“Вони хочуть миру”: Кравчук “відчув”, що росіянам набридло воювати на Донбасі

 

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук каже, що зробив висновок про деякі мирні плани Росії, “уважно слухаючи” керівництво країни-окупанта.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню “Сьогодні”, опублікованому в понеділок, 17 серпня.

“Я уважно слухаю всіх росіян: президента, міністра закордонних справ, Дмитра Козака (відповідального за Донбас у адміністрації Путіна, – “Н”), Бориса Гризлова (представника РФ у мінській групі, – “Н”). Я відчуваю, що вони теж хочуть, щоб на Донбасі був мир. Я відчуваю це. Не гарантую, що я вже все зрозумів до деталей, заглянув, вибачте, в душу кожного з них. Але, думаю, Росії також набридла війна, що російські матері, сини яких гинуть на Донбасі, плачуть такими ж гіркими сльозами, як і українські”, – сказав Кравчук.

Кравчук переконаний, що росіяни вже не наполягатимуть на новому законі щодо Донбасу.

Говорячи про особливий статус ОРДЛО, Кравчук підкреслив, мовляв, у Раді зараз “навіть близько немає” голосів, щоби проголосувати за правки до Конституції, яких домагається РФ.

“Конституція – це внутрішній основний документ України. Це практично неможливо. У нас парламент – не солдати, яким можна сказати: “вперед”- і вони всі йдуть”, – наголосив він.

86-річний Леонід Кравчук вважає, що від України в лютому 2015 року другі мінські угоди “підписували люди, які втратили здоровий глузд і часто посилаються на те, що була агресія, яку треба було зупинити”.

Нагадаємо, нещодавно Кравчу заявив, що коли переговори щодо Донбасу в форматі Тристоронньої контактної групи зайдуть в глухий кут, то українська сторона може ініціювати підписання нового Будапештського меморандуму.

Читайте також:
Кравчук не бачить потреби в перенесенні майданчика ТКГ з Мінська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна