“Усі проблеми скоро врегулюємо”: Лукашенко вже поговорив із Путіним про загрози Союзній державі через протести в Білорусі

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко у суботу, 15 серпня, провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

“Сторони обговорили ситуацію, яка складається в Білорусі та навколо неї”, – украй лаконічно повідомила пресслужба Лукашенка.

Натомість сайт Кремля в повідомленні про цю бесіду виявився більш велемовним.

“Олександр Лукашенко поінформував [Путіна] про ситуацію в Білорусі, що склалася після президентських виборів. З обох сторін висловлено впевненість, що всі проблеми, які виникли, будуть невдовзі врегульовані“, – йдеться в офіційному повідомленні на сайті президента РФ, оприлюдненому о 14:30 за московським часом.

“Головне, щоб цими проблемами не скористалися деструктивні сили, які прагнуть до того, щоб завдати шкоди взаємовигідній співпраці двох країн у рамках Союзної держави“, – наголосили в Кремлі.

Згадали співрозмовники й про жест “доброї волі” від Лукашенка, який передав Росії 32 “вагнерівців”:

“У зв’язку з поверненням у Росію раніше затриманих у Білорусі 32 громадян, що відбулося напередодні, дано позитивну оцінку тісній взаємодії профільних відомств з даного питання”.

“Домовлено про продовження регулярних контактів на різних рівнях і підтверджено налаштованість на зміцнення союзницьких відносин, що повною мірою відповідає корінним інтересам братніх народів Росії та Білорусії“, – передає розмову двох президентів сайт Путіна.

Як писала “Новинарня“, раніше того ж дня Лукашенко заявив, що планує зв’язатися з президентом РФ, оскільки ситуація в Білорусі “містить елементи зовнішнього втручання” і є загрозливою не лише для цієї країни, а й для Росії, з якою входить у Союзну державу.

Риторика Лукашенка в цій заяві багатьом оглядачам нагадала лист на той час президента Віктора Януковича до Володимира Путіна під час Революції гідності з проханням ввести війська. на територію України.

Читайте також:
Видача Росії “вагнерівців”, що воювали на Донбасі, є порушенням міжнародного права, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна