ЦВК призначила дату виборів депутатів до нових райрад

 

Центральна виборча комісія призначила на 25 жовтня 2020 року перші вибори депутатів районних рад.

Про це в п’ятницю, 14 серпня, інформує відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату комісії.

“14 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого відповідно до Конституції України, Виборчого кодексу України та Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року “Про утворення та ліквідацію районів” Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів 119 районних рад”, – йдеться у повідомленні.

Комісія ухвалила рішення з метою забезпечення виборчих прав громадян, дотримуючись принципів та засад виборчого процесу, ґрунтуючись на принципі верховенства права.

Про наявність підстав для призначення Центральною виборчою комісією виборів депутатів районних рад в Україні на новій територіальній основі також указано в листі Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування від 13 серпня 2020 року.

Вказаний лист надісланий до ЦВК Комітетом за результатами розгляду відповідного звернення Комісії.

Окрім того, 14 серпня до Комісії надійшов лист Міністерства розвитку громад та територій України, до якого додано, зокрема, перелік районних рад.

Як інформувала “Новинарня“, 17 липня Верховна Рада України ухвалила постанову “Про утворення та ліквідацію районів” – за скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
ЦВК заявила про неможливість проведення виборів біля лінії зіткнення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна