Суд не поновив на посаді прокурора Кулика

 

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги експрокурора Констянтина Кулика на рішення суду першої інстанції щодо визнання незаконним наказу щодо його звільнення з генеральної прокуратури.

Про це в четвер, 13 серпня, повідомила прессекретар суду Ольга Шкіль у коментарі Укрінформу повідомила

“4 серпня була постанова про залишення рішення суду першої інстанції без змін. Тобто, апеляційну скаргу Кулика Констянтина Геннадійовича залишили без задоволення, а рішення Окружного адміністративного суду міста Києва — без змін”, – уточнила Шкіль.

Додамо, що 27 листопада 2019 року у Генпрокуратурі повідомили, що прокурора Костянтина Кулика звільнено з органів прокуратури.

Як повідомляла “Новинарня“, військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Кулика у квітні 2017 року було звільнено з військової служби у запас.

У грудні 2015 року проти Кулика порушили кримінальну справу за фактом незаконного збагачення. За даними НАБУ, з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав прибуток у понад 1 мільйон 670 тисяч гривень. Водночас, за даними слідства, у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і становили близько 3,4 мільйона гривень.

Однак Кулика не було засуджено, адже в лютому 2019 року Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачала покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Читайте також:
ГПУ виплатить понад мільйон гривень звільненому військовому прокурору Кулику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна