Митрополита Климента запросили до міжнародної платформи зі звільнення політв’язнів

 

Митрополита Кримської єпархії Православної церкви України Климента запросили приєднатися до платформи міжнародної дії зі звільнення Росією українських політв’язнів.

Про це повідомила перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на сторінці у фейсбуці в середу, 12 серпня.

“Ми мали довгу і відверту розмову з митрополитом Кримської єпархії ПЦУ Климентом про фактичне блокування діяльності української церкви в Криму. Важливим є те, що увага до релігійних свобод і утисків в умовах окупації перебуває на досить високому рівні уваги міжнародної спільноти”, – написала Еміне Джапарова.

За підсумками зустрічі, сторони розробили спільний план дій задля підтримки ПЦУ як осередка українськості в анексованому Криму.

Він включає, зокрема, міжнародний вимір: інформування світової спільноти про факти переслідування ПЦУ, спонукання міжнародних партнерів до дій на захист релігійних свобод на окупованому півострові.

Еміне Джапарова та Владика Климент приділили особливу увагу необхідності підтримки та звільнення політичних в’язнів, обговорили взаємодію Міністерства закордонних справ та Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, яку очолює митрополит Климент.

Вони домовилися про приєднання Православної місії до ініційованої міністром закордонних справ Платформи міжнародної дії зі звільнення Росією українських політв’язнів.

Як інформувала “Новинарня“, 9 серпня стало відомо, що архієпископа Кримського (ПЦУ) Климента возвели в сан митрополита.

Читайте також:
У Росії зарізали активістку, яка підтримувала українських політв’язнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна