Байден назвав кандидаткою у віцепрезиденти темношкіру Камалу Гарріс

 

Висуванець Демократичної партії Джо Байден, який балотується на пост президента США, назвав своїм кандидатом у віцепрезиденти темношкіру сенаторку від Каліфорнії Камалу Гарріс (Kamala Harris).

Як передає Associated Press, відповідну заяву Байден зробив у вівторок, 12 серпня.

Якщо Байден виграє вибори, Камала Гарріс стане першою в історії США жінкою на посаді віцепрезидента і першим темношкірим політиком на цьому посту.

Вибором на користь чорношкірої Гарріс Джо Байден визнав “життєво важливу роль чорних виборців у його перегонах із президентом Дональдом Трампом”, пише AP.

Камала Деві Гарріс народилася 1964 року в Окленді, Каліфорнія. Юристка за освітою, випускниця Університету Говарда та правничого коледжу Гастінгса Університету Каліфорнії. Стала сенатором у 2016-му, а до цього із 2010 року була генеральним прокурором Каліфорнії.
Її батько – емігрант із Ямайки, професор економіки Стенфорда. Мати емігрувала з Індії, науковиця в галузі онкології й ендокринології (доктор). Батьки познайомилися в Університеті Каліфорнії в Берклі.

Джо Байден назвав Камалу Гарріс “безстрашним борцем за малу людину та одним із найкращих державних службовців країни”.

“Разом із вами ми збираємось бити Трампа”, – сказав він кандидатці у віцепрезиденти.

Камала Гарріс приєднується до Байдена в президентських перегонах 2020 року на тлі великої кризи. Пандемія коронавірусу забрала у США життя понад 160 тисяч людей, що набагато більше, ніж в інших країнах. Локдаун спричинив закриття бізнесів та інші серйозні економічні проблеми. Тим часом по всій країні спалахнули заворушення і протести проти расизму та жорстокості поліції.

Вважається, що “прогресивний прокурор” Гарріс в очах виборців здатна провести реформу правоохоронних органів.

Читайте також:
Розвідка США вважає, що РФ працює на дискредитацію Байдена як кандидата у президенти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна