Розвідка США вважає, що РФ працює на дискредитацію Байдена як кандидата у президенти

 

Представники американської розвідки вважають, що Російська Федерація використовує різні заходи для очорнення кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена напередодні виборів, що відбудуться в листопаді.

Про це заявив глава контррозвідки США Вільям Еваніна, повідомляє у суботу, 8 серпня, “Європейська правда” з посиланням на AP.

Водночас особи, пов’язані з Кремлем, підвищують ставку президента Дональда Трампа на переобрання.

Американські чиновники також вважають, що Китай своєю чергою не хоче, щоби Трамп переобрався на другий термін, тому загострює критику Білого дому і розширює зусилля тиску на політичних діячів, які розглядаються як такі, що суперечать інтересам Пекіна.

Заява Вільяма Еваніни вважається найбільш різкими словами розвідувального співтовариства США, що зв’язує Кремль зі спробами домогтися переобрання Трампа – чутлива тема для президента, який відкинув оцінки розвідслужб про те, що Росія намагалася допомогти йому в 2016 році. Еваніна також пов’язав несхвалення Москвою Байдена з його роллю віцепрезидента у формуванні політики адміністрації Обами, що підтримувала Україну.

Трамп у п’ятницю, 7 серпня, заперечив ідею про те, що Росія зневажливо ставиться до Байдена.

“Я думаю, що остання людина, яку Росія хоче бачити на посаді президента, – це Дональд Трамп, тому що ніхто не був жорсткішим по відношенню до Росії, ніж я”, – сказав він.

Водночас Трамп погодився з розвідданими, які вказують на те, що Китай не хоче його переобрання.

“Якби Джо Байден був президентом, Китай володів би нашою країною”, – сказав він.

Читайте також:
Facebook вперше видалив допис Трампа за поширення неправди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна