ДП “Артемсіль” без аукціону закупило сім ртутних термометрів за ціною понад 67 тис. грн

 

Державне підприємство “Артемсіль” через Prozorro закупило сім термометрів для тіла і холодильників, заплативши за кожен щонайменше дев’ять тисяч гривень.

Про це у вівторок, 11 серпня, інформує “Вільне радіо” з посиланням на дані з порталу Prozorro.

Для цієї покупки аукціон не проводили – ДП “Артемсіль” просто опублікувало звіт про закупівлю.

У документі йдеться про купівлю п’яти ртутних термометрів для вимірювання температури тіла та двох термометрів для холодильника “ТС-7-М1”, все це за 67 тисяч 789 гривень з бюджету ДП “Артемсіль” має купити підрядник – бахмутське підприємство “Тонус-плюс”.

Згідно з описом тендеру, кожний термометр коштує щонайменше 9 тисяч гривень.

Наприклад, Тернопільський регіональний Фтизіопульмонологічний медичний центр 10 серпня купив 100 ртутних термометрів по 35 гривень. А Третя міська клінічна лікарня м. Львова купила десять термометрів “ТС-7-М1” по 47 гривень за кожний.

Упродовж 4-10 серпня ДП “Артемсіль” опублікувало ще 11 договорів, пов’язаних із закупівлею медичних препаратів та обладнання, за такою ж ціною – 67 тисяч 789 гривень. Тобто, загалом фірма “Тонус-плюс” за тиждень отримала понад 813 тисяч гривень без аукціону.

У пошуково-аналітичній системі на сайті www.007.org.ua, яка відстежує виплати державних компаній через казначейство, жодної проплати фармацевтичному підприємству від ДП “Артемсіль” немає.

Хоч в Prozorro і зазначають, що ПП “Тонус-Плюс” з 2015 року отримала 39 тендерів від держпідприємства.

Також до жодного з тендерів держпідприємство не доклали договір, а лише електронний підпис між замовником та підрядником.

За словами начальника відділу організації та забезпечення закупівель “Артемсолі” Антона Касьяненка, “підприємство не завжди має публікувати договір”, проте пояснити неринкову ціну під час закупівлі термометрів не зміг.

Читайте також:
Заступник міністра Іващенко займався держзакупівлями ліків за завищеними цінами при Богатирьовій, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.