Заступник міністра Іващенко займався держзакупівлями ліків за завищеними цінами при Богатирьовій, – ЗМІ

 

Чинний заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Іващенко за президенства Віктора Януковича займався медичними закупівлями, і саме на його напрямках вартість ліків була завищена в десятки разів

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

Як зазначають журналісти-розслідувачі, у 2013 році в Міністерстві охорони здоров’я, яке тоді очолювала Раїса Богатирьова, був створений тендерний комітет із держзакупівель, який очолив її заступник Роман Богачов. Богачов прийшов до міністерства зі свою командою, у складі якої був і Іващенко.

За словами самого Іващенка, в біографії якого на сайті МОЗ цей період не вказаний, він працював позаштатним помічником і займався закупівлями ліків проти раку, ВІЛ та туберкульозу.

Журналісти звернули увагу, що вже 2014 року, після звільнення і втечі Богатирьової, зʼясувалося, що саме на цих напрямках вартість ліків була завищена в десятки разів.

Також розслідувачі зʼясували, що Іващенко був комерційним директором компанії “Лінк-Медитал”, яка закуповує медичні препарати за кордоном і продає в Україні. Компанія має європейську “прокладку” – угорську фірму Immedex, яку очолює рідна сестра власника “Лінк-Медитал”. Саме на цю компанію, як стверджують у Bihus.Info, “Лінк-Медитал” “роками перекачував мільйони гривень переплат за ліки для українських лікарень”.

Сам Іващенко запевняє, що ніколи не мав жодних відносин з угорською компанією.

Водночас розслідувачі Bihus.Info дізналися про неодноразові зустрічі власника “Лінк-Медитал” Олексія Баришевського з Іващенком, а також щоденні візити Баришевського в МОЗ незадовго до призначення Іващенка заступником міністра.

Читайте також:
Уряд призначив держсекретарем МОЗ людину корумпованої Богатирьової, – Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна