Затриманому під посольством Білорусі Олександру Кольченку присудили 40 годин громадських робіт

 

Після затримання активістів на протесті під посольством Білорусі в Києві колишньому політичному в’язню Кремля Олександру Кольченку присудили громадські роботи.
Його визнали винним у дрібному хуліганстві.

Таке рішення у вівторок, 11 серпня, ухвалив Шевченківський районний суд Києва.

Повідомляється, що на кримчанина і ще двох активістів поліція склала протоколи про дрібне хуліганство і злісну непокору поліцейським.

Поліцейський вказав у рапорті, що на акції біля посольства Кольченко “намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою, на зауваження не реагував”, передає видання “Ґрати”.

Адвокатка Кольченка Євгенія Закревська додала, що стосується притягнення до відповідальності за нібито непокору законним вимогам поліції, питання не було розглянуто по суті.

Матеріали відправили на додаткове оформлення у зв’язку з тим, що протокол був складений з порушеннями.

“Це цирк… Суддя зазначила, що судовий розгляд є відкритим, але не допустила журналістів. Також не був допущений свідок”, – зазначив, у свою чергу, сам Кольченко.

Закревська підкреслила, що на рішення суду буде подана апеляція.

Як інформувала “Новинарня“, 10 серпня під посольством Білорусі в Києві на акції протесту в підтримку білоруської опозиції затримали кількох людей, зокрема і експолітв’язня з Криму Олександра Кольченка.
Під час пікету сталася сутичка між протестувальниками і поліцією. Пізніше всіх затриманих відпустили. За даними української поліції, “група чоловіків” порушувала правопорядок під час акції біля посольства Білорусі.

Читайте також:
Під час протестів у Мінську під роздачу силовиків потрапив російський пропагандист Семен Пєгов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна