Демократичні вибори в ОРДЛО поки що неможливі, – МЗС Німеччини

 

Демократичні вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей поки що неможливі.

Про це напередодні візиту до Москви сказав глава МЗС Німеччини Гайко Маас, повідомляє у вівторок, 11 серпня, “Європейська правда” з посиланням на “Інтерфакс”.

“Необхідних умов для проведення демократичних виборів в областях, непідконтрольних уряду, як це передбачено в Мінських угодах, наразі немає. Тут від Москви також потрібно використовувати свій вплив”, – зазначив Маас.

“Недавній розвиток ситуації дає привід для сподівання. Режим припинення вогню вперше за довгий час дотримується, що дає людям на сході України такий необхідний їм перепочинок. При цьому Україна проявила гнучкість і готовність йти назустріч”, – заявив він.

За його словами, Німеччина продовжує робити ставку на “конструктивну участь Росії у нормандському форматі”.

“Для того, щоби слова не розходилися з ділом, Росія має використовувати свій вплив. Ми, звісно, разом із Францією готові продовжувати формувати цей процес у нормандському форматі”, – зазначив він.

Німецький міністр привітав плани проведення Києвом регіональних виборів, на його думку, це хороший знак “для участі українців у демократичних процесах”.

Читайте також:
Донецькі “слуги народу” хочуть виборів вздовж лінії зіткнення попри висновок ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна