Донецькі “слуги народу” хочуть виборів вздовж лінії зіткнення попри висновок ЦВК

 

Донецька обласна організація партії “Слуга народу” наполягатиме на проведенні місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення одразу ж після надання військовим командуванням гарантій безпеки.

Про це йдеться в заяві донецької облорганізації партії в неділю, 9 серпня.

В організації нагадали, що Центральна виборча комісія “з огляду на рекомендації силовиків” прийняла рішення про скасування місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення.

“Донецька обласна організація партії “Слуга народу” категорично проти обмеження виборчих прав жителів Донбасу у будь-яких проявах. Ми одностайно виступаємо “ЗА” проведення місцевих виборів на всій підконтрольній Україні території регіону”, – йдеться в заяві.

Зазначається, що Донецька військово-цивільна адміністрація та “вся команда президента” на Донеччині провели консультації з командуванням Об’єднаних сил та Антитерористичним центром СБУ щодо створення безпечних умов для волевиявлення у прифронтових районах.

“Ми озвучили нашу спільну та принципову позицію – вибори на Донбасі мають відбутися, без виключень”, – наголошують донецькі “слуги”.

Водночас у партії підкреслили, що найголовніше – життя людей, тому вважають неприпустимим ставити політичну доцільність вище безпеки громадян, як і чинити тиск на військових.

“Тому Донецька обласна організація партії “Слуга народу” буде наполягати на проведенні місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення невідкладно одразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки”, – мовиться в повідомленні.

В облорганізації зазначили, що з 27 липня в зоні проведення операції Об’єднаних сил діє режим припинення вогню і назвали це найвагомішим кроком для досягнення миру в Україні за останні шість років.

У партії висловили надію, що “успіх мирних ініціатив президента Володимира Зеленського дозволить провести вибори на всій території Донецької області”.

Як інформувала “Новинарня“, 8 серпня Центральна виборча комісія відзвітувала про неможливість проведення місцевих виборів в окремих територіальних громадах Донецької та Луганської областей на підконтрольній Україні території поблизу лінії зіткнення.

Раніше, 28 липня, керівник Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай виступив проти проведення місцевих виборів у прифронтових населених пунктах.

Донецька ОДА також виступила проти проведення виборів у населених пунктах, які “перебувають у районі ураження великокаліберної ствольної й реактивної артилерії незаконних збройних формувань”.

Читайте також:
ЦВК призначила місцеві вибори на 25 жовтня, врахувавши новий поділ на райони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна