Депутат від “Голосу” Умєров уточнив позицію щодо “ворогів” партії

 

Народний депутат від фракції “Голос” Рустем Умєров, коментуючи інтерв’ю лідера партії “Голос” Кіри Рудик, уточнив бачення щодо зовнішніх та внутрішніх ворогів.

Про це політик кримськотатарського походження повідомив “Суспільному Крим“.

Зовнішній ворог – це Росія, держава-агресор, яка окупувала частину території нашої держави, через агресивні дії якої гинуть наші громадяни, порушуються права громадян України на окупованих територіях. Із внутрішнім ворогом теж все зрозуміло. Це корупція, бідність, рівень науки та освіти, який не відповідає викликам сьогодення”, – сказав народний депутат.

Умєров вважає, що формулювання запитання, хто є ворог, коли пропонується обирати між п’ятим та шостим президентами, не є коректним.

Водночас Умєров підкреслив, що в Україні є свобода слова, і кожен може висловлювати свою думку незалежно від посади.

“Стосовно інтерв’ю з Кірою Рудик [в “Українській правді”]. По-перше, в Україні дійсно є свобода слова. Ми вибороли цю свободу. Це відрізняє Україну від майже всіх пострадянських країн. Ми маємо право, маємо можливість вільно висловлювати свої думки. Незалежно від посад або особистих переконань. Політична партія “Голос” – це справедливий голос народу. У нас свобода слова і плюралізм думок”, – зазначив Умєров.

“У цьому інтерв’ю журналіст звертає увагу на те, що народні депутати від фракції “Голос” приходять на суди Порошенка. І Кіра Рудик відповідає, що “наші депутати можуть приходити туди, куди вони вважають правильним”. Це і є демократія”, – додав нардеп.

Рустем Умєров як делегат Курултаю кримськотатарського народу нагадав, що Меджліс підтримав Петра Порошенка на президентських виборах.

“Делегати Курултаю, до яких я належу, та члени Меджлісу підтримували Петра Порошенка як президента України з 2014 року. Ми п’ять років знаходились із Петром Порошенко в постійному контакті з питань, що стосуються державної політики України щодо тимчасово окупованого Криму та спільної міжнародної діяльності, що мала на меті формування міцної підтримки з боку наших міжнародних партнерів, як на рівні держав, так і на рівні міжнародних організацій”, – нагадав Умєров.

Він також вказав на те, що у фракції “Європейська солідарність” у парламенті присутні два народних депутати, які представляють інтереси кримськотатарського народу – це лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз.

“Фракція “Голос”, разом з колегами від фракції “Європейської солідарності”, спільно працює заради забезпечення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, деокупації всіх наших територій. Життя свідчить про те, що ми здатні об’єднуватися навколо спільних цінностей та з метою захисту національних інтересів українського народу та Української держави”, – сказав Умєров.

Читайте також:
Лідерка “Голосу” назвала Порошенка більшим політичним ворогом, ніж Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна