Сім’ї Небесної сотні виступили проти призначення Татарова заступником голови ОП

 

Призначення Олега Татарова заступником керівника офісу президента України є продовженням проросійського реваншу в Україні.

Таку думку висловили в громадській організації “Родини Небесної сотні” на сторінці у фейсбуці в п’ятницю, 7 серпня.

“Призначення на посаду заступника голови офісу президента України соратника Захарченка Олега Татарова, людини, яка протягом Революції гідності щодня обмовляла та переслідувала її учасників, є ще однією подією, яка продовжує і затверджує реванш проросійських сил та повернення старої гвардії часів Януковича”, – йдеться у заяві.

“Призначення Татарова, який виправдовував та покривав масові злочини та порушення прав людини під час Революції гідності, на керівну посаду в ОПУ ми, представники родин Героїв Небесної сотні, постраждалих та учасників Революції гідності, вважаємо наругою над пам’яттю наших рідних і близьких, всіх тих, хто відстоював у 2013-2014 роках та під час російської агресії європейський вектор розвитку України, пам’ять Героїв, які віддали своє життя за цивілізаційний вибір української нації”, – наголошують у громадській організації.

У ГО закликали патріотичні проукраїнські сили об’єднатися для відстоювання європейського вектора розвитку країни.

Нагадаємо, 5 серпня Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником керівника офісу президента України.

Олег Татаров – випускник Національного університету внутрішніх справ, також закінчив Національну академію внутрішніх справ та Національний університет ім. Тараса Шевченка.

У 1999-2014 роках служив в органах внутрішніх справ. Із 2011 року був заступником начальника Головного слідчого управління МВС України.

За інформацією ЗМІ, під час Євромайдану він особисто переконував медіа і закордонних послів, що “протестувальники стріляють самі в себе”.

Також Татаров заявляв , що силовики розганяли майданівців, тому що “допомагали розчистити територію центру Києва вночі, щоб не заважати проїзду транспорту”. При цьому він також підкреслив, що міліція не “застосувала силу і спецзасоби”.

Із 2014 року займався адвокатською практикою як керуючий партнер адвокатського об’єднання “Татаров, Фаринник, Головко”.

У 2016 році Олег Татаров був захисником нардепа Вадима Новинського (на той час – “Опозиційний блок”).

У квітні 2020 року Татарова намагалися призначити заступником директора ДБР. Тоді ж з’явилася інформація про призначення Татарова в ОП, але через обурення громадськості питання було відкладено.

Читайте також:
Головне, щоб людина була чесна, – Зеленський про призначення Татарова в ОПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.