Парафіяни на Волині заблокували церкву УПЦ МП, де священик вітав Путіна з днем ангела

 

Священника УПЦ МП з Володимира-Волинського Олексія Шарана внесли в базу даних “Миротворця” за те, що він привітав президента РФ Володимира Путіна з днем ангела.
Парафіяни тим часом заблокували церкву та збирають підписи за перехід парафії до Православної церкви України.

Днями стало відомо, що цей священнослужитель у фейсбуці привітав Путіна з днем ангела.

“Вітаю з днем ангела. Бажаю здоров’я, терпіння, оптимізму і всякого добра на многі та благі літа”, – написав отець у коментарях.

 

Після цього у селі Галинівка Володимир-Волинського району селяни повісили новий власний замок на храм преподобного Сергія Радонежського, де й проводив службу Олексій Шаран.

Шаран згодом прокоментував ситуацію, яка склалася.

“28 липня я вітав іменинників, як завжди, з днем Ангела. По традиції, набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить ім’я Володимир. Оскільки добре не розбираюся в смартфонах та Facebook, то помилково в розсилку попав президент РФ. Друзі побачили, підказали — і я привітання видалив”, — написав він.

Він також додав, що не хотів нікого образити цим привітанням і зазначив, що воно “вийшло помилково”.

На сайті Володимир-Волинської єпархії РПЦвУ протоієрей Олексій Шаран названий “головою єпархіального відділу зі взаємодії з військовими угрупованнями й іншими силовими структурами”. Не вказано тільки, якої країни.

5 серпня селяни з Галинівки повісили свій замок на храм преподобного Сергія Радонезького, настоятелем якого є отець Шаран.

Як передали у вечірньому випуску ТСН в четвер, 6 серпня, віряни храму збирають підписи за перехіжд парафії до Православної церкви України.

Тепер Шаран – у базі “Миротворця”. Як зазначають на сайті, “Шаран Олексій Олексійович сприяє російським окупантам та брав участь у пропагандистських заходах Росії”.

Читайте також:
На Івано-Франківщині священника УПЦ МП оштрафували на 34 тис. грн за літургію під час карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна