На Івано-Франківщині священника УПЦ МП оштрафували на 34 тис. грн за літургію під час карантину

 

В Івано-Франківську суд визнав винним священника УПЦ МП у недотриманні карантинних заходів і оштрафував на 34 тисячі гривень.

Таку постанову ухвалила суддя Івано-Франківського міського суду 21 травня.

У постанові зазначається, що 21 квітня священник УПЦ Московського патріархату всупереч постанові Кабміну “провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів”.

Сам священник на засідання суду не прийшов, проте надіслав письмові пояснення.

В них він зазначив, що в той день проводилась літургія, де зібралось парафіяни у кількості 20 осіб, з них близько 6-8 знаходились в храмі, а решта – на території храму.

Про те, що прихожани мали себе захистити масками йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок.

Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину.

Священник визнав свою провину, оскільки не забезпечив порядок дотримання антикарантинних заходів на території храму під час святкування пасхальних свят.

Суд визнав його винним у адмінпорушені і оштрафував на 34 тисячі гривень.

Читайте також:
На Рівненщині священника оштрафували на 17 тисяч за богослужіння на цвинтарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.