Забезпечення охорони в потягах Укрзалізниці може вплинути на ціну квитків, – Криклій

 

Міністерство інфраструктури обговорює з правоохоронними органами питання забезпечення охорони в вагонах, однак це може вплинути на вартість залізничних квитків.

Про це в середу, 5 серпня, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає “РБК-Україна”.

За словами міністра, забезпечувати охорону у поїздах будуть або представники поліції охорони, або воєнізована охорона “Укрзалізниці” (ВОХР), зараз з цими структурами обговорюють вартість надання послуг.

“Але мова йде тільки про нічні потяги, бо це настільки дорого, що або на вартість квитка вплине… Не хотілося би точно робити, або це треба платити з бюджету, це великі витрати, і я не думаю, що раціонально їх закладати”, – сказав урядовець.

Криклій додав, що також необхідно забезпечити провідників індивідуальними засобами захисту для самооборони та налаштувати кращу комунікацію з правоохоронними органами.

Нагадаємо, нещодавно радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко заявив, що працівники поліції готові охороняти пасажирські залізничні перевезення при умові створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейських підрозділів, які ці функції мали би здійснювати.

Про повернення охорони в поїзди заговорили після нападу на пасажирку в поїзді “Київ – Маріуполь”.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 31 липня в купе до пасажирки потяга “Київ – Маріуполь”, журналістки Анастасії Лугової вдерся тричі судимий Віталій Рудзько. Він жорстоко побив жінку, яка їхала зі своїм малолітнім сином, і намагався її зґвалтувати. Нападника затримали, суд арештував його на два місяці без права на внесення застави.
За словами Лугової, нападник прорахував свій злочин до найменших деталей. У нього не було квитка і він потрапив до потяга домовившись із провідниками.

Читайте також:
Одним із менеджерів Укрзалізниці став Дмитро Романюк, який яйцем “збив” Януковича. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна