Новітня традиція: рідні загиблих спецпризначенців зібрали пшеницю на Полі пам’яті. ФОТО

 

На території 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго пройшли символічні жнива: рідні військовослужбовців, які поклали свої життя за Україну, зібрали врожай пшениці.

У вівторок, 4 липня, біля майбутнього храму на території військової частини зібралися рідні загиблих героїв, волонтери, військовослужбовці, передає пресслужба полку.

“Серпами вони скосили пшеничне поле, що висіяли 8 травня. Після того частину врожаю обмолотили, а інше зв’язали в дідухи”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр 3 опсп

Один з них перебуватиме в полковому музеї до наступного врожаю, інші ж розібрали рідні полеглих військовослужбовців.

Фото: пресцентр 3 опсп

“Це новітня традиція в історії України. Для нас це дуже знаково, адже наші побратими завжди поряд з нами – живуть в нашій пам’яті”, – каже заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення Сергій Францішкевич. 

Фото: пресцентр 3 опсп

Цього року наприкінці вересня в полку планують знову засіяти поле пам’яті озимою пшеницею.

Фото: пресцентр 3 опсп

“Підрозділ, де символи наповнюються сенсами. Сьогодні жнива, біля меморіалу загиблим воїнам 3-го окремого полку імені князя Святослава Хороброго. Земля, привезена батьками загиблих, народила врожай пшениці та соняшників. Вони загинули, щоб ми стали українцями!”, – написав про акцію пресофіцер Командування ССО Олексій Никифоров.

Читайте також:
На місцях крові: в пам’ять про Героїв Небесної сотні висадили іриси особливого сорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна