ЮНІСЕФ закликав уряд повернути “пакунки малюка”, що замінили виплатами

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав український уряд зберегти програму “пакунок малюка”, яку нещодавно замінили грошовими виплатами.

Про це в понеділок, 3 серпня, інформує пресслужба ЮНІСЕФ в Україні.

“Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми – “пакунок малюка”, який останнім рішенням уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом двох років систематично збирали відгуки батьків на програму.

“За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді. Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунка малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%”, – повідомляють в ЮНІСЕФ.

Уряд 29 липня затвердив суми грошових виплат замість “пакунку малюка”.

Читайте також:
Через війну на Донбасі постраждало 430 тисяч дітей, – ЮНІСЕФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна