Через війну на Донбасі постраждало 430 тисяч дітей, – ЮНІСЕФ

 

В зоні проведення бойових дій на Донбасі 430 тис. дітей стикаються з ризиками для їх фізичного здоров’я та психологічного благополуччя.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на сайт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

У заяві наголошується, що неприпустимо, щоб діти  продовжували ходити до школи з кульовими отворами і бомбосховищами, і жити в кварталах, які періодично піддаються обстрілу.

“Політичне рішення давно назріло. Ми закликаємо всі сторони конфлікту припинити бойові дії на сході України”, – йдеться в повідомленні.

В ООН відзначають, що 172 дитини були поранені або вбиті з початку війни на Донбасі.

“Тільки в цьому році було зареєстровано 36 нападів на школи, в тому числі одна школа була пошкоджена 15 разів. З початку конфлікту було пошкоджено або зруйновано понад 750 навчальних закладів”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, на підконтрольних терористам територіях Донецької області керівники так званих “військово-патріотичних клубів” вербували дітей та вчили їх поводитися зі зброєю, щоб воювати проти українських військ.

Читайте також:
Більше 200 тисяч “дітей війни” на Донбасі потребують психосоціальної підтримки, – ЮНІСЕФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна