Міськрада Луцька просить Зеленського і Раду скасувати посилення карантину в місті

 

Депутати Луцької міської ради просять президента Володимира Зеленського та Верховну Раду скасувати посилення карантину у місті.

Про це в понеділок, 3 серпня, повідомляє пресслужба міськради.

Депутати підтримали звернення до президента та Верховної Ради щодо “скасування безпідставно запровадженого “червоного” рівня епідемічної небезпеки в місті Луцьку”. Документ вимагає скасувати рішення Державної комісії ТЕБ та НС від 31 липня 2020 року щодо віднесення міста Луцька до “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

Також у зверненні просять скасувати відповідну постанову Кабінету Міністрів від 22 липня №641 щодо нових правил адаптивного карантину.

При аналізі даних про захворюваність на гостру респіраторну хворобу COVID-19 влада дійшла висновку, що в сусідніх обласних центрах загальна кількість хворих за весь період, а також кількість нових випадків захворювання за останній тиждень є більшою, ніж у Луцьку.

“Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, до міст з “червоним” рівнем епідемічної небезпеки потрапив саме Луцьк. У разі припинення курсування громадського транспорту та закриття величезної кількості закладів десятки тисяч лучан не зможуть доїхати на роботу, тисячі мешканців залишаться без роботи й засобів для існування”, – вказано у зверненні.

Депутати зазначають, що підприємства і підприємці понесуть збитки, а місцевий бюджет втратить значну частину надходжень.

Раніше в Луцьку відмовилися вводити жорсткий карантин.

Як інформувала “Новинарня“, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину – регіони поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

3 серпня Тернопільська міська рада також заявила рішучу незгоду проти віднесення міста до червоної зони карантину.

Читайте також:
В Україні починає діяти поділ на 4 “карантинні” зони. Луцьк не хоче бути “червоним”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна