Луцьк відмовився вводити жорсткий карантин

 

На позачерговому засіданні Луцької міської ради розглянули проект рішення про незгоду на запровадження додаткових обмежень у зв’язку з рішенням державної комісії щодо віднесення міста до червоної зони карантину.
Відтак вирішили, що в Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину.

Про це в понеділок, 3 серпня, повідомляє видання “Волинські новини”.

Заступник керівника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський заявив, що нагальної потреби вносити додаткові заходи немає.

Видання пише, що було запропоновано, щоб у місті й надалі діяли ті карантинні заходи, що й раніше, незважаючи на рішення комісії з питань ТЕБ та НС.

Тож у Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт.

Також цим рішенням міськрада звертається до поліції з проханням, аби та утрималася від дій щодо притягнення суб’єктів господарюванням до відповідальності за порушення карантину.

Очільниця юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко зазначила, що відповідний проєкт рішення міськради не суперечить законодавству.

Вона наголосила, що протокол комісії ТЕБ та НС порушує конституційні права мешканців громади.

Депутат Микола Федік відзначив, що подібне рішення прийняла і Тернопільська міська рада, адже Тернопіль теж безпідставно віднесли до червоної зони. Він загалом піддав критиці низку дій центральної влади щодо боротьби з коронавірусом.

Як інформувала “Новинарня“, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину: регіони поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

3 серпня Тернопільська міська рада вже заявила рішучу незгоду проти віднесення міста до червоної зони карантину.

Читайте також:
В Україні починає діяти поділ на 4 “карантинні” зони. Луцьк не хоче бути “червоним”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна