У Львові попрощалися із заступником командира УДА Андрієм Гергертом

 

У понеділок, 3 серпня, у Львові попрощалися зі заступником Української добровольчої армії, командиром 8-го окремого батальйону “Аратта” Андрієм Гергертом.

Про це інформує “Еспресо”.

На площі біля Гарнізонного храму в центрі Львова було людно. Сім’я, родина, друзі, побратими прийшли віддати останню шану військовому.

Після прощання у храмі ритуальна колона рушила до Личаківського кладовища. Андрія Гергерта поховали на полі почесних поховань.

У чоловіка залишилася дружина та четверо дітей.

“Ми з ним часто на війні бачилися… Ніхто не міг подумати, що така біда спіткає. Мудрий аналітик і величезний патріот. Дуже бракуватиме його. Перетиналися в Кримському, Новоайдарі, Волновасі, Маріуполі. Допомагали один одному”, – розповів товариш покійного Андрій Кравчук.

Фото: “Еспресо”

“Важко говорити в минулому. Енергійний, розумний, з почуттям гумору, активний і головне – воїн. Він надзвичайно любив життя. Це вже заїжджена фраза, але чомусь так виглядає, що Україна втрачає найкращих своїх синів. Людина з державницьким мисленням. Ми багато розмовляли на різні теми, зокрема і про благоустрій держави та про її майбутнє. Мабуть, таким і залишиться в пам’яті”, – згадує екснардеп, полковник і радник командувача НГУ Андрій Антонищак.

Фото: “Збруч”

Як інформувала “Новинарня“, заступник командувача УДА, командир 8-го окремого батальйону “Аратта” Андрій Гергерт помер від раку шлунка 1 серпня.

Для лікування Гергерта збирали кошти, проводили благодійні концерти. Завдяки цьому в лютому Андрія перевезли до клініки у Відень.

Андрієві Гергерту було 42 роки. Він родом зі Львівської області, за освітою – ветеринарний лікар.
Із 2001 року займався бізнесом у Криму, під час Майдану переїхав до Києва, де познайомився з Дмитром Ярошем і приєднався до “Правого сектору”.
У бойових діях на Донбасі брав участь з 2014 року, був заступником командира 2-го запасного батальйону, пізніше став командиром 8-ї окремої роти ДУК “ПС”, яка з часом збільшилася до батальйону, що став частиною УДА.
За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Гергерт у 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Читайте також:
Наш “Кайтселійт”: УДА Яроша створює систему тероборони на чолі з Гергертом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.