Сквер у Варшаві назвуть на честь генерала Армії УНР Марка Безручка

 

Міська рада Варшави ухвалила рішення назвати один зі скверів іменем генерала армії Української Народної Республіки Марка Безручка.

Як повідомляє посольство України у Польщі, ухвала датована 30 липня.

“Дякуємо польським друзям за цей важливий жест визнання ролі українських союзників у війні з більшовиками 1920 року”, – йдеться в повідомленні.

Марко Безручко – визначний український воєначальник доби Української революції 1917-1921 років. Він був начальником оперативного відділу головного управління Генерального штабу Армії Української Держави, згодом очолював штаби окремої Запорізької бригади армії УНР та Корпусу Січових стрільців.
У серпні 1920 року під час радянсько-польської війни командував оборонною Замостя, під час якої було зупинений наступ радянських військ на Варшаву. Згодом керував військовим міністерством УНР в екзилі.
Помер Марко Безручко у Варшаві у 1944 році. Поховали його на православній частині варшавського цвинтаря “Воля”.
У серпні 2017 року пам’ять Безручка на могилі вшанували тодішні міністри оборони України й Польщі Степан Полторак та Антоній Мацеревич.

Нагадаємо, цього тижня Україна, Польща та Литва створили нову платформу “Люблінський трикутник”.

Читайте також:
У Варшаві відкрили пам’ятний знак Військовій місії УНР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна