У ЗСУ змінили правила носіння військової форми та знаків розрізнення

 

У Збройних силах України змінили правила носіння військової форми одягу та знаків розрізнення.

Про це на онлайнбрифінгу в п’ятницю, 31 липня, повідомив начальник відділу впровадження військової символіки ЗС України Ігор Непота.

Зазначається, що наказом Міністерства оборони України № 238 від 30 червня 2020 року внесено зміни до “Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних сил України, та ліцеїстами військових ліцеїв”.

“Відтепер правила носіння військової форми одягу та знаків розрізнення поширюються і на Державну спеціальну службу транспорту”, – цитує Непоту “Укрінформ”.

Він розповів, що зазнали змін знаки розрізнення вищого офіцерського, сержантського та старшинського складу, нарукавні знаки приналежності до виду чи роду військ розміщуються на правому рукаві, нарукавний знак військової частини – на лівому, а знак “Державний Прапор України” – на обох рукавах.

Також зазнали змін і емблеми на комірі парадної та повсякденної форми одягу.

“Нові емблеми отримали офіцери вищого офіцерського складу, десантно-штурмові війська, війська зв’язку, спеціалісти автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки, медична та ветеринарна служба, частини радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, підрозділи морської піхоти, армійської авіації, військової служби правопорядку, військово-топографічної служби та Державної спеціальної служби транспорту”, – розповів Непота.

За його словами, також затверджено нові беретні знаки радіотехнічних військ та військ зв’язку, морської піхоти та Державної спеціальної служби транспорту, нові нарукавні знаки визначено для Апарату головнокомандувача Збройних сил України, військової служби правопорядку, медичної служби, Державної спеціальної служби транспорту, морської авіації і морської піхоти.

“Зазначені зміни усунули низку прогалин у порядку носіння військової форми одягу і зробили її більш привабливою і практичною”, – пояснив представник ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, відповідно до змін до наказу №606 впроваджено нові нагрудні знаки й нові погони ЗСУ.

Читайте також:
В Україні штрафуватимуть за незаконне носіння військової форми та державних нагород

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна