У Мінську пройшов наймасовіший за 10 років мітинг на підтримку опозиційної кандидатки. ВІДЕО

 

У Мінську на мітинг на підтримку кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської прийшли близько 63 тисяч осіб.

Про це в четвер, 30 липня, повідомила білоруська служба “Радіо Свобода”.

Як відомо, опозиційна кандидатка Тихановська є ​​головною суперницею на виборах чинного президента Олександра Лукашенка.

За даними білоруських ЗМІ, цей мітинг став наймасовішим за останні 10 років після протестів у грудні 2010 року.

За день до мітингу влада Білорусі оголосила про затримання бойовиків приватної військової кампанії “Вагнер” з Росії. Через це мітинг проходив з посиленими заходами безпеки: на підступах були встановлені контрольно-пропускні пункти, а поліція обшукувала аудиторію.

Незважаючи на попередження влади про можливі провокації, мітинг зібрав не менше 63 тисяч осіб. Принаймні, стільки, за даними волонтерської служби правозахисного центру “Весна”, проходило через металошукачі з 17.30 до 20.30.

Напередодні Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи проти двох опозиційних активістів, в тому числі проти чоловіка Тихановської, у зв’язку із затриманням найманців ПВК “Вагнер”.

Читайте також:
Вибори в Білорусі: конкурент Лукашенка Цепкало під загрозою арешту виїхав до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна