Росія погрожує офіційно постачати зброю на Донбас, якщо США дадуть Україні $300 млн

 

Росія може почати офіційні поставки зброї на Донбас, якщо у США приймуть запропонований закон про виділення $300 млн на рік на військову допомогу Україні.

Про це в п’ятницю, 31 липня, заявив голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, передає російське інформагентство “Інтерфакс”.

“Я вважаю, що виділення в США 300 млн доларів на військову допомогу Україні, навпаки, нам відкриває двері для того, щоб допомагати людям, по яких вони хочуть з цієї зброї стріляти – “ДНР” і “ЛНР”. В таких умовах ми маємо теж право постачати зброю в ці республіки офіційно”, – заявив Калашников.

За словами депутата, якщо одній зі сторін конфлікту третя країна буде поставляти летальну зброю, то Росії нічого не залишиться, крім як “захистити людей з другої сторони”, якщо не військами, то “хоча б поставками зброї”.

Як відомо, 30 липня стало відомо, що у Сенат США внесли законопроєкт, який передбачає щорічне виділення $300 млн в якості військової допомоги Україні.

Читайте також:
Уряд США підтримує збільшення постачання Україні летального озброєння, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна