Із 1 серпня змінюються правила перетину КПВВ Криму й Донбасу

 

З 1 серпня скасовується обов’язкова самоізоляція для громадян, які повертатимуться на підконтрольну уряду України територію з тимчасово окупованих територій – Криму і Донбасу.

Про це в п’ятницю, 31 липня, заявив речник ДПСУ Андрій Демченко коментуючи зміни, прийняті Кабміном щодо постанови номер 641 від 22 липня , передає “Укрінформ”.

“З 1 серпня постанова набуває чинності, і з цієї дати під самоізоляцію тепер не потрапляють громадяни, які перетинають лінію розмежування та межу з Кримом, слідуючи з окупованих територій”, – сказав Демченко.

Водночас для іноземців, які прямують в Україну, залишаються обов’язковими наявність страхового поліса і самоізоляція.

Якщо громадяни їхатимуть з “червоної зони”, то для них діятиме обов’язковий карантин через додаток “Дій вдома”. Але є винятки – крім осіб, які прямують транзитом.

Із березня 2020 року рух через всі КПВВ на межі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, а також тимчасово окупованою територією Криму був обмежений через запроваджені карантинні заходи.

Після їх зняття та відкриття КПВВ ті, хто в’їжджали на територію, підконтрольну уряду України, мали пройти 14-денну самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” або здати ПЛР-тест.

Читайте також:
Нові КПВВ в Щасті та Золотому відкриють протягом чотирьох місяців, – штаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна