У Києві з’явилася площа імені дисидента Сергія Набоки

 

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати у четвер, 30 липня, ухвалили про надання площі у Дніпровському районі Києва імені Сергія Набоки – правозахисника й дисидента, одного з засновників сучасної української журналістики.

Про це інформує пресслужба Київради.

“Площу між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної назвали ім’ям Сергія Набоки (Дніпровський район). Це український журналіст, правозахисник та дисидент”, – йдеться в повідомленні.

За це рішення проголосували 74 депутати Київської міської ради.

“Нарешті дійшов до логічного закінчення складний і тривалий шлях увічнення імені Сергія Набоки у Києві. 17 років (з 2003-го року) це питання висіло у київському повітрі і не знаходило розв’язку. Три роки (з 2017-го), у силу різних обставин, у КМДА та Київраді йшов розгляд ініціативи Київської міської організації Товариства “Меморіал” імені Василя Стуса присвоїти ім’я Сергія Набоки безіменній площі біля “Лівобережної”, – написав у фейсбуці громадський активіст Тиміш Мартиненко-Кушлянський і додав, що “Київ належно вшанував свого видатного містянина”.

“Це справжній акт історичної та людської справедливості”, – наголосив він.

Нагадаємо, в Києві на честь Гарета Джонса, що розкрив світу правду про Голодомор, назвали провулок.

Читайте також:
У Києві вулицю Російську перейменували на честь полеглого бійця “Донбасу” Юрія Литвинського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна