У Києві вулицю Російську перейменували на честь полеглого бійця “Донбасу” Юрія Литвинського

 

У вівторок, 28 липня, депутати Київської міської ради затвердили перейменування вулиці Російської у столиці. Тепер вона називатиметься на честь Юрія Литвинського – бійця батальйону “Донбас”, загиблого на фронті від кулі російського снайпера під Іловайськом у серпні 2014 року.

Як передає “Новинарня“, за це рішення на пленарному засіданні міськради проголосував 61 депутат.

Ця вулиця розташована у Дарницькому районі Києва.

” (…) зникла вулиця Російська. Замість неї з’явилась вулиця Юрія Литвинського – героя російсько-української війни, бійця батальйону “Донбас”, полеглого від кулі російського снайпера під Іловайськом. Родина Юрія Литвинського мешкає неподалік від колишньої вулиці Російської. Героям слава!”, – написав у фейсбуці громадський активіст Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

Киянин Юрій Литвинський – боєць 2-го батальйону спеціального призначення НГУ “Донбас” – загинув 10 серпня 2014 року в бою під Іловайськом.

Військовослужбовці рухалися на допомогу воїнам, що вели бій за Іловайськ, намагалися просуватися далі, проте міст, по якому мали пройти автоколони, був замінованим. Підполковник Литвинський очолив роботи по розмінуванню, зберіг життя багатьох військових.

Під час розмінування його та двох підлеглих застрелив ворожий снайпер.

Указом президента України №651/2014 від 14 серпня 2014 року “за особливу мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України” підполковник Юрій Литвинський  нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Як відомо, комісія Київської міськради з питань культури, туризму та інформаційної політики після громадських обговорень ще в травні минулого року погодила перейменування шести вулиць столиці України, зокрема й вул. Російської у столиці.

Читайте також:
У Києві зареєстрували петицію про перейменування вулиці Пушкінської на Асфальтовану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна