Кривонос пропонує видати Україні “вагнерівців”, яких затримали під Мінськом

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової кампанії “Вагнера”.
За його словами, це б посилило нормальні відносини України та Білорусі.

Про це він сказав увечері в середу, 29 липня, в ефірі “5 каналу”.

“Чи не розглянути б таку пропозицію, щоб їх нам видали по екстрадиції. Це питання обговорюється, яким чином. Це було б непогано”, – наголосив заступник секретаря РНБО.

За його словами, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

“По-перше, це б посилило нормальні відносини України й Білорусі, дало б поштовх до покращення відносин. І відбило би бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, 29 липня в Білорусі заявили, що під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнера”
У правоохоронних органах республіки заявляють що отримали інформацію про прибуття в країну більше 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх – три великих важкі валізи.

Після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів і мала виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один з санаторіїв Мінського району.
За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом в стилі мілітарі.

Згодом стало відомо, що серед затриманих в Білорусі російських бойовиків є ті, що служили в батальйоні російського письменника-терориста Захара Прилєпіна, коли підрозділ був на Донбасі і брав участь у війні на боці терористів “ДНР”.

Читайте також:
У Сенаті США представили проєкт резолюції щодо протидії ПВК “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна