“Густота” коронавірусу в Європі: в Україні краща ситуація, ніж в Іспанії і Франції, але гірша за польську та італійську. ІНФОГРАФІКА

доповнено

Серед пів сотні країн Європи Україна йде на восьмому місці – за загальною кількістю активних випадків COVID-19, та на 22-му місці – за числом активних випадків на 100 тис. населення.

Такі висновки випливають з інфографіки “Новинарні“, підготовленої за даними системи моніторингу РНБОУ та за матеріалами Університету Джонса Гопкінса станом на 29 липня 2020 року.

Ми беремо до уваги не “брутто” – не кількість заражених з початку епідемії. Адже і в Україні, і в багатьох інших країнах число тих, хто одужав уже превалює над іншими цифрами.
Натомість ми оперуємо даними про активних хворих на даний час: це кількість людей, у яких діагностовано коронавірусну хворобу і вона ще не вилікувана (або не настав летальний випадок).

За числом таких активних хворих Україну в Європі випереджають Велика Британія, Росія, Франція, Іспанія, Швеція, Нідерланди, Бельгія.

За “густотою” діагностованого коронавірусу перед нами йдуть Нідерланди і Швеція (ймовірно), Велика Британія, Бельгія, Чорногорія, Вірменія, Сербія, Люксембург, Іспанія, Північна Македонія, Франція, Боснія, Молдова, Росія, Португалія, Румунія, Албанія, Болгарія, Андорра, Білорусь, Азербайджан.

Клікайте на інфографіці на країни та на колонки для різного ранжування цифр:

За даними МОЗ України, станом на 29 липня в Україні показник захворюваності на COVID-19 становить 161,4 на 100 тис. населення (імовірно, йдеться про всі діагностовані випадки з початку епідемії).

За нашими підрахунками, співвідношення активних випадків в Україні на сьогодні – 64,5 хворих на 100 тис. 

Це у п’ять разів краще, ніж, наприклад, у Бельгії й Чорногорії. Утричі з гаком краще за Іспанію.

Українські цифри приблизно одного рівня, лише трохи гірші, за курортні Албанію й Болгарію.

Але українська статистика в рази гірша за Хорватію, Кіпр, Польщу, Італію й Німеччину, яка вже фактично “відстрілялася” з “короною”.

Читайте також:
Число нових виявлених хворих із коронавірусом в Україні знову перевищило тисячу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна