На Одещині поліція знайшла зловмисників, що стріляли в громадського активіста Ганула

 

Поліцейські встановила особи зловмисників, що обстріляли автівку громадського діяча Дем’яна Ганула біля Одеси. Це – мешканці міста Южне, віком від 25 до 31 року.

Про це у вівторок, 28 липня, поінформував відділ комунікації поліції Одеської області.

“Автомобілі, на яких пересувалися учасники стрілянини біля с. Візирка, виявлені та вилучені”, – йдеться у повідомленні.

У рамках розпочатого за фактом хуліганства кримінального провадження вирішується питання про затримання зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Для встановлення місця знаходження та затримання правопорушників в дію вводили спеціальну поліцейську операцію “Перехоплення”.

Вранці 28 липня одеський громадський діяч Дем’ян Ганул заявив про напад поблизу села Визирка, що на Одещині.

За його словами, група людей відкрила вогонь з травматичної зброї, коли він повертався до Одеси з міста Южне, пише “Суспільне”.

На шляху додому до його автівки з двох сторін почали притискатися автомобілі Toyota та Mercedes. Ганул запевнив, що водій намагалися виштовхнути його автівку з траси, після чого нібито почали стріляти з травматичної зброї.

Ганул у відповідь також почав стріляти з травматичної зброї, на яку має відповідний дозвіл.

Перестрілка закінчилася, коли на дорозі з’явилася вантажівка. Автівки, з яких начебто стріляли, зникли, а Дем’ян викликав правоохоронців. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Нагадаємо, у серпні 2018 року в Одесі було скоєно замах на двох місцевих активістів – лідера міської організації партії “Народний рух України” Михайла Кузаконя та Григорія Козьму – члена НРУ, журналіста-розслідувача, редактор журналу “Громадське слідство”.

Читайте також:
“Проти мене – проросійські й аваковські”: велике інтерв’ю з Сергієм Стерненком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна