У Лисичанську невідомі осквернили меморіал військовим ЗСУ

 

У Лисичанську невідомі облили червоною фарбою пам’ятний меморіал військовослужбовцям, які загинули під час звільнення міста у липні 2014 року. Прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Про це у вівторок, 28 липня, повідомили у пресслужбі відомства.

“Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом осквернення пам’ятного меморіалу особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України: ч. 2 ст. 297 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що у ніч з 23 на 24 липня 2020 року невідомі облили фарбою червоного кольору пам’ятний меморіал загиблим під час звільнення міста Лисичанська у липні 2014 року військовослужбовцям Збройних сил України.

Вказано, що у рамках кримінального провадження на даний час проводяться слідчі дії, скеровані на встановлення особи чи осіб, які вчинили протиправні дії щодо меморіального комплексу.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Читайте також:
У Полтаві знову побили меморіальні дошки загиблим АТОвцям і Петлюрі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна