Перед перемир’ям Донбас провідав американський розвідник RQ-4A Global Hawk

 

Перед початком “великого перемир’я” на Донбасі, 27 липня, розвідку цієї території провів американський стратегічний безпілотний літальний апарат Global Hawk.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані інтернет-радарів.

БПЛА RQ-4A Global Hawk з бортовим номером 04-2021 вилетів з авіабази в Італії і зробив кілька прольотів уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Як відомо, цей розвідувальний безпілотник регулярно проводить розвідку в регіоні Чорного моря та в районі Донецької та Луганської області України.
Попереднього разу про таку його місію повідомлялося 15 липня 2020 року.

Два тижні тому на авіабазу НАТО Сігонела, що на Сицилії, прибув третій із п’яти замовлених БПЛА RQ-4D Phoenix, який є основною частиною системи розвідки країн НАТО у Європі – AGS (Alliance Ground Surveillance). Крім того, на базу мають прибути ще два такі стратегічні розвідники, відтак система AGS досягне своєї оперативної можливості до кінця 2020 року.
Таким чином, сили НАТО в Європі отримають потужний інструмент розвідки, який дозволить цілодобово проводити моніторинг та збір інформації на всіх загрозливих ділянках у режимі онлайн.

Читайте також:
Перед “великим перемир’ям” росіяни на Донбасі застосували весь спектр провокацій і били великим калібром

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна