У Запоріжжі протестували через звільнення під мінімальну заставу чоловіка, що жорстоко побив “азовця”

 

У Запоріжжі під заставу в 40 тисяч гривень 24 липня із СІЗО вийшов чоловік, який нещодавно побив бійця полку “Азов”, військовослужбовець перебуває в комі.

Про це повідомив ветеран АТО Максим Зайченко у фейсбуці.

Під стінами ГУНП в Запорізькій області ветерани АТО, а також активісти Національного корпусу через це провели акцію протесту.

“О 17:00  було випущено із СІЗО людину, яка завдала удару бійцеві полку “Азов” Олегу Черевку. Після удару Олег впав та вдарився головою і зараз перебуває в комі 3-го ступеня. Майбутній стан Олега під питанням, ніхто не знає, що з ним буде… Людина, яка завдала удару, яку затримали правоохоронні органи, вийшла із СІЗО під заставу 40 тис. гривень. Тож питання викликали і процесуальні дії прокуратури та слідчих органів НП. Власне по відповіді на ці питання ми і прийшли на вулицю Матросова (до будівлі Нацполіції, – “Н”), де змогли почути звіт начальника ГУНП в Запорізькій області та процесуального прокурора”, – зазначив Зайченко.

Зараз прокуратура готує апеляційний позов щодо повернення нападника до СІЗО.

Керівник ГУНП в Запорізькій області запевнив, що слідкує за справою і готовий налагодити комунікацію з громадськістю.

Фото: Facebook/Максим Зайченко

21 липня у Запоріжжі боєць полку “Азов” Олег Черевко, який перебував у короткостроковій відпустці, зробив зауваження чоловіку, що чіплявся до жінок. Той завдав Олегові удару в голову, що призвело до перелому основи черепа.

Боєць перебуває в комі 3-го ступеня, його стан стабільно тяжкий. Зловмисник був затриманий. Ним виявився раніше судимий громадянин.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років.

Читайте також:
“Один зі значком депутата”: у Києві невідомі побили ветерана АТО Миколу Ворошнова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна