СБУ ідентифікувала всіх російських найманців, причетних до загибелі військових ЗСУ при звільненні Лисичанська

 

Співробітники Служби безпеки України встановили й оголосили в розшук російських найманців, які 23 липня 2014 року в Лисичанську на Луганщині здійснили збройний напад на підрозділ українських військових.

Про це в п’ятницю, 24 липня, інформує пресцентр СБУ.

“Внаслідок ворожої атаки загинули полковник Олександр Радієвський, підполковники Павло Сніцар і Василь Спасьонов, солдат строкової служби Ігор Коцяр. Поранення різного ступеня тяжкості отримали десятеро інших військовослужбовців. Бійці потрапили в озброєну засідку, організовану бойовиками на в’їзді до Лисичанська”, – йдеться в повідомленні.

Під час проведення слідчих і розшукових заходів, здійснених у рамках розпочатого кримінального провадження, співробітники відомства встановили персональні дані бойовиків та отримали докази їх причетності до злочину.

Задокументовано також, що до складу терористичного угрупування, що вчинило напад на військовослужбовців, входили двоє громадян РФ – жителів м. Електрогорська Московської області на прізвисько “Волк” і “Ведун”, які належали до угруповання “Сибиряки”.

“У групі також було троє місцевих бойовиків – жителі Лисичанська і Щастя. У червні 2014 року найманці пройшли спеціальну диверсійну підготовку на військових базах у Ростовській області РФ”, – додали в СБУ.

Сили антитерористичної операції повністю звільнили Лисичанськ від бойовиків 24 липня 2014 року, вцілілі бойовики втекли на тимчасово окуповану територію Луганської області або до Росії.

21 липня 2020 року слідчі СБУ повідомили п’ятьом встановленим бойовикам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.260 та ч.3 ст.110 Кримінального кодексу України. Їх оголошено в розшук.

Тривають також заходи зі встановлення та затримання інших осіб, причетних до загибелі українських військових.

Читайте також:
У Сєвєродонецьку затримали одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині в 2014 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна