У Сєвєродонецьку затримали одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині в 2014 році

 

Служба безпеки України затримала у Сєвєродонецьку на Луганщині одного з ключових організаторів антиконституційного “референдуму” зі створення так званої “ЛНР”.

Про це в п’ятницю, 17 липня, інформує пресслужба СБУ.

“Сепаратистом виявився колишній український чиновник, який багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ та очолював управління транспорту Луганської міськради. Навесні 2014 року він приєднався до проросійських терористів та став активним учасником антиукраїнських мітингів в обласному центрі”, – йдеться в повідомленні.

Він отримав посаду так званого “голови координаційної народної ради Луганської області”, а також брав активну участь в організації та проведенні у регіоні антиконституційного “референдуму” 2014 року щодо створення псевдоутворення “ЛНР”.

Зловмиснику не вдалося довго втриматись на керівних позиціях у самозваних “органах влади ЛНР”.

Протягом кількох років колишній український чиновник намагався займатись бізнесом на тимчасово окупованій території.

Однак згодом він усвідомив відсутність будь-яких перспектив у ОРЛО, вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватись на контрольованій урядом території України.

Під час ретельно спланованої операції співробітники СБУ встановили місце перебування зловмисника у Сєвєродонецьку. Спільнику окупантів загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ затримала одесита, що закликав до сепаратизму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна