Зеленський: Україна активно працює з усіма сторонами для щонайшвидшого відкриття нових КПВВ у Золотому і Щасті 

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна активно працює з партнерами з “нормандського формату” і сторонами в ТКГ для якнайшвидшого відкриття двох нових КПВВ на Донбасі – у Золотому та Щасті.

Про це інформує “Інтерфакс-Україна”.

“Активно працюємо з партнерами з “нормандського формату” і в межах Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо якнайшвидшого одночасного відкриття двох нових КПВВ у Золотому та Щасті. Необхідні взаємні гарантії безпеки для проведення робіт із облаштування цих КПВВ діють із 10 липня цього року”, – зазначив глава держави на зустрічі його та президента Швейцарії Симонетти Зоммаруги з представниками СММ ОБСЄ, Червоного Хреста, ООН в Україні та керівництвом Донецької ОДА в четвер, 23 липня.

Володимир Зеленський подякував президентці Швейцарії та представникам міжнародних організацій за послідовну підтримку України й плідну співпрацю у питанні відновлення миру на Донбасі.

“Ваші самовіддані зусилля та допомога відіграють важливу роль для сотень тисяч українців, які опинилися у складних умовах”, – заявив президент України.

Учасники зустрічі відзначили прогрес, якого досягнули за останній рік для покращення гуманітарного стану в регіоні, поліпшення безпекової ситуації та встановлення миру.

Також йшлося про важливість відновлення діалогу в “нормандському форматі”, домовленості про повне та всеосяжне припинення вогню, визначенні точок розведення сил, поверненні утримуваних осіб, відкритті КПВВ після епідемії COVID-19, відбудові мосту в Станиці Луганській, яким щодня проходить до десяти тисяч осіб.

Ішлося, що Україна виконує багато роботи щодо інтеграції тимчасово непідконтрольних територій, і цей процес необхідно продовжувати, щоб “люди почувалися як удома”.

Зеленський також закликав Захід надати допомогу для відбудови інфраструктури Донбасу.

Зокрема, він наголосив на важливості зведення лікарень у невеликих населених пунктах, які наразі не входять у загальний план будівництва. У таких медичних закладах мешканці зможуть отримати цільову медичну допомогу.

Також президент зазначив, що необхідно розв’язати проблему забезпечення житлом переселенців, які втратили помешкання.

Читайте також:
Зеленський повіз президентку Швейцарії на Донбас, покаже “Велике будівництво”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна