Стало відоме ім’я зловмисника, що взяв у заручники поліцейського в Полтаві

 

Зловмисником, який у четвер, 23 липня, взяв у заручники поліцейського і погрожував підірвати гранату у Полтаві, виявився раніше судимий місцевий мешканець Роман Скрипник. Йому 32 роки.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у фейсбуці.

“Особою, яка сьогодні в Полтаві скоїла низку злочинів і утримує в якості заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н.”, – зазначив Геращенко.

Раніше Скрипник був судимий за дрібну крадіжку у 2007 році (отримав штраф 510 грн.), крадіжку і шахрайство у 2008 році (обмеження свободи на два роки), виготовлення або зберігання наркотиків у 2014 році (обмеження свободи на три роки).

Він також додав, що звільняти заручника поліція планує шляхом переговорів “заради збереження життя як злочинця, так і оточуючих”.

Місцеве видання “Полтавщина” інформує, що раніше зловмисник працював автослюсарем в ангарах, біля яких і відбулося захоплення заручника.

Як писала “Новинарня“, вранці 23 липня у Полтаві на вулиці Остапа Вишні біля будівлі адміністративного суду під час затримання працівниками поліції викрадача авто Роман Скрипник дістав гранату РГД-5, яку погрожував підірвати.
Згодом зловмисник відпустив узятого в заручники поліцейського в обмін на начальника управління карного розшуку обласного управління Нацполіції полковника Віталія Шияна, після цього зажадав автомобіль “Богдан” і вирушив на виїзд із міста.
Поліція ввела в дію спецоперацію “Грім”.

Читайте також:
Прокуратура висунула підозру луцькому терористу за чотирма статтями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна