В Україні по-новому рахуватимуть показники захворюваності на COVID-19, – Степанов

 

Кабінет Міністрів змінить підходи до статистики захворюваності на COVID-19 відповідно до європейських, тепер рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності.

Про це в середу, 22 липня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського, інформує пресслужба офісу президента.

“Кабінет Міністрів розгляне постанову, в якій визначені нові норми проведення карантину. Зокрема, норми карантину, які встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу”, – зазначив Степанов.

Водночас на нараді також поінформували, що загалом уже складено майже 20 тисяч адмінпротоколів щодо порушення правил карантину, судами накладено штрафів на 7,7 млн гривень.

Нагадаємо, у Львові із 17 червня по-новому подають статистику щодо COVID-19.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: кількість одужалих за добу – найвища за тиждень, і знову більша за число інфікованих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна