Доба ООС: 13 обстрілів, ствольна артилерія біля Новотошківського, один воїн поранений

 

Упродовж доби 18 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював наші позиції з артилерійських систем калібру 122 мм, 82-мм мінометів, гранатометів, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил у неділю, 19 липня.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік від Старогнатівки противник на світанку застосував протитанковий ракетний комплекс та станкові протитанкові гранатомети, а у вечірній час – озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети.

По оборонцях Водяного агресор використав гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Неподалік населеного пункту Новоселівка Друга загарбники вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Талаківки – із гранатометів та стрілецької зброї, а по захисниках Гнутового, окрім автоматичних станкових гранатометів, противник задіяв також снайперську зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) ворожі обстріли з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, зафіксовано поблизу Новотошківського. На цій ділянці фронту загарбники задіяли артилерійські системи калібру 122 мм та озброєння БМП.

По опорних пунктах наших оборонців неподалік Хутору Вільний і Причепилівки противник відкривав вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно доставлено до медичного закладу та надано допомогу лікарів.

“Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння. Відповідь була адекватною – після чого ворог припинив свою активність.
За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного загарбника. І за уточненими даними, 16 липня втрати противника склали ще двоє загиблих”, – ідеться у зведенні.

Також 18 липня збройні формування РФ обстріляли ділянку розведення сил та засобів №3 біля Богданівки – зі сторони Петрівського противник дав три черги зі стрілецької зброї.

Від початку поточної доби, 19 липня, станом на 7:00, збройні формування РФ уже шість разів порушили режим припинення вогню.
На Луганському напрямку біля Причепилівки агресор застосував артилерійські системи 122-го калібру та 120-мм міномети. Також із мінометів 120-го та 82-го калібру ворог відкривав вогонь по захисниках Луганського.
Неподалік Водяного на Донеччині противник бив із гранатометів різних систем, а біля Старогнатівки – із великокаліберних кулеметів.
За наявною інформацією, втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.

Читайте також:
Міноборони отримало партію модернізованих танків Т-64

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна