Біля берегів Нігерії пірати захопили в полон українських моряків, – МЗС

 

Біля узбережжя Нігерії пірати викрали з танкера Curacao Trader щонайменше чотирьох українських моряків.

Про це повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко в коментарі УНІАН.

“Судно перебувало за 200 миль на південний захід від узбережжя Нігерії. Сьогодні відбувся напад на нього. На судні перебували 19 членів екіпажу, з них 13 членів екіпажу викрали, решта забарикадувалися, і наразі вони перебувають в небезпеці”, – розповів Коваленко.

За його словами, з 13 викрадених членів екіпажу – четверо громадян України, а решта нібито громадяни РФ. Інформація про громадянство моряків, які забарикадувалися на судні, поки що не розголошується.

Водночас сайт “РБК-Україна” з посиланням на уточнені дані МЗС повідомляє про шістьох викрадених піратами українських громадян.

Посольства України у Великій Британії, в Нігерії та в Греції встановили зв’язок із судновласником та оператором судна, з’ясовують усі обставини справи й особи викрадених українців.

Очікується рішення про створення судновласником оперативного штабу зі звільнення моряків. За словами Максима Коваленка, пірати на зв’язок іще не виходили.

Читайте також:
Гвінейська затока – нове Сомалі: куди й чому перемістився центр морського піратства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна